Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58434
Title: Енергоефективний радіопередавач цифрової радіостанції
Authors: Пульний, В.В.
Keywords: дипломна робота
амплітудна модуляція
антенно-фідерний тракт
амплітудно-частотна характеристика
біполярний транзистор
вольт-амперна характеристика
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Сучасні радіоелектронні засоби є невід'ємною частиною техніки, що виробляється людством, від побутової до авіаційної та космічної, при потужності від часток мілівата до десятків і сотень мегават. При цьому однією з основних складових таких засобів є генератори та перетворювачі електричної енергії. Виробництво енергії, яку доводиться витрачати на функціонування таких пристроїв, становить значну частину капітальних витрат будь-якої промислово-розвиненої країни. Це своє чергу вимагає істотного підвищення енергетичної ефективності радіоелектроніки. Стосовно техніки радіозв'язку та телерадіомовлення, підвищення коефіцієнта корисної дії (к.к.д.) пристрою дозволить знизити не тільки витрати на електроенергію, які становлять більше половини всіх експлуатаційних витрат, але також спростити систему охолодження, покращити масогабаритні параметри, забезпечити якісні показники, істотно підвищити надійність, що особливо важливо в сучасних умовах автоматизованих та необслуговуваних систем.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник дипломної роботи: професор кафедри ТКРС, Климчук В.П.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58434
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри телекомунікаційних та радіоелектронних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_172_2022_диплом_Пульний В.В..pdfдипломна робота803.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.