Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59467
Title: Quo vadis або мистецтво на роздоріжжі: штучний інтелект у творчому акті людини
Authors: Карпов, Віктор Васильович
Keywords: нейроарт
штучний інтелект
нейромистецтво
антропологія
мистецтвознавство
синтез мистецтва та штучного інтелекту
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Карпов В.В. Quo vadis або мистецтво на роздоріжжі: штучний інтелект у творчому акті людини // QUO VADIS – мистецтво на роздоріжжі : каталог. Одеса : Олді+, 2023. С.4-16..
Abstract: З моменту виникнення авангарду наприкінці ХІХ століття та його розвитку на початку ХХ століття лідери думок у мистецтві та гуманітаристиці проголошували еру нового світу створеного силою духу людини шляхом відторгнення минулого і устремлінням до неможливого і абсолютного. Від цього часу заклик футуристів гордовито розправити плечі і стоячи на вершині світу кинути виклик зіркам все ще є актуальним. Взаємодія мистецтва та штучного інтелекту може призвести до створення нових та унікальних творів мистецтва, а також до розвитку культури та суспільства загалом.
Description: 1.Харарі Ю.Н. Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього. Харків, 2016. 543 с. 2.Карпов В., Сиротинська Н. Neuroart: мистецтво пізнання людини. К., 2019. 80 с. 3.Рамачандран В. Мозг рассказывает: Что делает нас людьми / Пер. с англ. Чепель Елена. Москва, 2015. 422 с. 4.Karpov V., Syrotynska N. Neuroаrt in the context of creativitу. Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтва: наук. журнал. К.: Міленіум, 2018. № 1. С. 21 – 36. 5.Кайку М. Майбутнє розуму. Наукові спроби осягнути, вдосконалити і підсилити інтелект. Львів, 2017. 408 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59467
Appears in Collections:Статті кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карпов ВВ_QUO VADIS_каталог-4-16.pdf504.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.