Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59683
Title: Підтримка українського експорту в умовах війни
Authors: Синюра-Ростун, Н.
Keywords: експортні ринки
диверсифікація
точки зростання
географія експорту
ланцюги доданої вартості
втрачені ринки
Issue Date: Mar-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Синюра-Ростун Н. Підтримка українського експорту в умовах війни. // Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції «Бізнес-аналітика: моделі, інструменти та технології». 1-3 бер. 2023. – К.: НАУ, 2023. – с.301-303
Abstract: В роботі розкрито першочергові завдання, що постали перед державою у напрямку підтримки українського експорту після 24 лютого 2022 р. Відзначено, що для активного післявоєнного відновлення економіки необхідно інтенсифікувати роботу над включенням у нові високотехнологічні виробничі ланцюги. Погіршення економічної ситуації в Україні зумовлене наслідками глобальної пандемії, з іншого боку, прискорюється та посилюється активними військовими діями, що супроводжуються терористичними ракетними атаками по цивільній та енергетичній інфраструктурі на усій території держави. В цій ситуації Україна стикнулася із небаченими досі викликами, один із яких у економічній площині відображається у ризику втрати експортних ринків.
Description: Список використаних джерел: 1. Осташко Т.О. Сільськогосподарський експорт України в умовах війни і шляхи його відновлення. Економіка України. 2022. № 5 (726) с. 26-37. https://doi.org/10.15407/economyukr.2022.05.026. 2. Основні економічні тенденції та очікування в січні 2023 року. URL: http://www.ier.com.ua/ua/institute/news?pid=7096. 3. Куницький О. Український експорт до ЄС: розквіт посеред війни. URL: https://www.dw.com/uk/ukrainskij-eksport-do-es-rozkvit-posered-vijni/a 64739129. 4. Напередодні інтеграції з економікою ЄС необхідно модернізувати власну промисловість. URL: https://uspp.ua/news/actual/2018/kopyia naperedodni-intehratsii-z-ekonomikoiu-yes-neobkhidno-modernizuvaty-vlasnu promyslovist.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59683
Appears in Collections:ІV Міжнародна науково-практична конференція «Бізнес-аналітика: моделі, інструменти та технології»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Синюра-Ростун Н..pdfТези1.68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.