Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59914
Title: Облік і аудит розрахунків з оплати праці на підприємстві в умовах воєнного стану
Authors: Галушко, Людмила Олександрівна
Keywords: облік
аудит
заробітна плата
гарантії
мінімальна заробітна плата
прожитковий мінімум
дипломна робота
Issue Date: 21-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Галушко Л.О. Облік і аудит розрахунків з оплати праці на підприємстві в умовах воєнного стану – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 071 «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 74 с.
Abstract: В результаті російського вторгнення значна кількість підприємств тимчасово вимушені були припинити свою діяльність. Внаслідок чого працівники цих підприємств залишились без роботи та засобів до існування. Більшість з них виживали на заощадження, які були зроблені раніше. На жаль, підприємства, що залишились в окупації або в зоні бойових дій, і досі не працюють. Частина з них скористались державною програмою релокації і переїхали в більш безпечні регіони. Деякі підприємства це зробили разом з своїми працівниками, а деякі оголосили про новий набір працівників. Українські підприємства, за даних обставин, працюють в умовах постійної економії, і заробітна плата не є виключенням. Під час проведеного дослідження нами було з’ясовано, що велика кількість суб’єктів господарського процесу (СГП) зменшили розмір заробітної плати працівників до мінімального рівня. Крім того, частина підприємств перевела своїх працівників на нарахування заробітної плати під час простою. Таким чином, згідно КЗпП, працівник отримував заробітну лише 2/3 від тарифної ставки (штатного розпису). На жаль, після повномасштабного вторгнення, за оновленим законодавством були прецеденти, за якими працівника підприємства в односторонньому порядку звільняли від займаної посади, внаслідок чого людина вимушена була звертатись в пошуках нової роботи до державного центру зайнятості. Слід зазначити, що на період військового стану державними органами були прийняті нормативно-законодавчі документи, які змінюють умови праці працівників, порядок прийняття та звільнення, надання відпустки і т.і. Тому, на підставі вище зазначеного, вважаємо, що ведення обліку та аудиту розрахунків з оплати праці на підприємстві є актуальною і потребує проведення більш детального дослідження. Вагомий внесок у визначення організаційних і методичних аспектів обліку та аудиту розрахунків з оплати праці зробили провідні вітчизняні науковці, як Пєтухова Т.О., Богданович О.Л., Галенко І.В., Гуруріна Н.В.,Беснюк А.М., Подмешальська Ю.В., Бескоста Г.М., Стафійчук К.В. Однак, незважаючи на значний обсяг наукових досліджень, і досі залишаються дискусійними теоретичні положення і важливі питання обліку та аудиту розрахунків з оплати праці, що потребують вдосконалення. Практична вагомість обліку та аудиту розрахунків з оплати праці, недостатній рівень дослідження та дискусійність багатьох теоретичних положень потребує їх подальшого удосконалення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Козлова Вікторія
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59914
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Галушко Л.О._2023.pdfДипломна робота1.38 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.