Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60065
Title: Облік і аналіз витрат підприємства
Authors: Коваленко, Анастасія Миколаївна
Keywords: облік
аналіз
товариство
витрати
фінансова звітність
обліково-інформаційна система
дипломна робота
Issue Date: 21-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Коваленко А.М. Облік і аналіз витрат підприємства – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 071 «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 66 с.
Abstract: Облік витрат займає визначальне місце в економічному житті усіх господарюючих суб’єктів, оскільки від якості організації обліку цього об’єкта залежить основний фінансовий результат підприємства та його стійкий фінансовий стан. Облік та аналіз витрат підприємства в умовах жорсткої конкуренції та невизначеності є найважливішою ланкою процесу управління господарською діяльністю суб’єкта господарювання. У ринкових умовах, що характеризуються високою конкуренцією, облік витрат та аналіз їх здійснення є найважливішими ланками управління підприємством. Водночас більшість підприємств мають значні труднощі при створенні дієвої системи обліку та управління витратами.Складність управління торгівельним підприємством в умовах нестабільності та невизначеності й інтеграційних процесів викликає необхідність створення ефективної системи інформаційного забезпечення управління витратами суб’єктом господарювання. В таких умовах важливу роль відіграє ефективна система обліково-аналітичного забезпечення управління витратами суб’єкта господарювання. Проблемам обліку та аналізу витрат приділена значна увага у публікаціях зарубіжних та вітчизняних науковців, серед яких зазначимо: С.Ф. Голова,П.С. Безруких, О.С. Бородкіна, Ф.Ф. Бутинця, Б.І. Валуєва, М.А. Вахрушина, З.В. Гуцайлюка, В.А. Дерій, В.М. Жука, Є.В. Калюгу, Є.В. Мниха, Л.В. Нападовську та інших. Проте зважаючи на динамічні процеси, зміну вимог до інформаційної системи управління витратами деякі питання обліку та аналізу витрат залишаються не вирішеними та потребують практичних рекомендацій.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Інна Афанас’єва
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60065
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Коваленко А.М._2023.pdfДипломна робота2.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.