Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60256
Title: Аналіз кредитних операцій банківської установи та шляхи зростання їх доходності
Authors: Бірюк, Вікторія Сергіївна
Keywords: аналіз
банківська діяльність
кредитні операції
кредитний портфель
динаміка кредитного портфеля
структура кредитного портфеля
дипломна робота
Issue Date: 22-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бірюк В.С. Аналіз кредитних операцій банківської установи та шляхи зростання їх доходності – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 74 с.
Abstract: Банківський сектор є важливою ланкою економіки будь-якої країни. Саме банки забезпечують зберігання та мобілізацію грошових ресурсів населення та підприємств. Це дозволяє накопичувати та інвестувати капітал, що сприяє економічному зростанню. Також банківські установи надають кредити та фінансують різноманітні проекти та підприємства, що сприяє розвитку бізнесу, створенню нових робочих місць та стимулює інвестиційну активність в економіці.Кредитні операції охоплюють різні види взаємовідносин між кредитором і позичальником, включаючи надання коштів, гарантій, поручительств та інші зобов'язання. Від обсягу та якості кредитного портфелю банку залежить його прибутковість. Існує безліч факторів, що мають прямий або опосередкований вплив на кредитні операції установи, серед них: економічні умови, монетарна політика, регулятивне середовище, кредитний ризик та якість активів, міжнародне оточення. У 2022 році через повномасштабне вторгнення з боку росії, відбулося значне погіршення всіх сфер життя. Економіка держави зазнала тяжкого удару: підвищення рівня інфляції, коливання курсу валют, підвищення облікової ставки тощо. Внаслідок таких змін банківська система стикнулась з великою кількістю проблем, таких як погіршення платоспроможності населення,банкрутство значної кількості підприємств, що призвело до неможливості погашення заборгованості позичальників. Також зменшення попиту на кредитування, збільшення частки непрацюючих кредитів в загальному обсягу кредитного портфеля і т. д. Через різке погіршення стану кредитування, яке може призвести до погіршення фінансових результатів, ліквідності та загального фінансового стану банку, вкрай важливо розглянути теоретико-прикладні засади дослідження кредитних операцій банківської установи, їх аналіз та шляхи зростання їх доходності, для оцінки кредитного портфелю досліджуваного банку, а також для розвитку фінансової системи та економіки країни в цілому.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук., доцент Тетяна Гаврилко
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60256
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бірюк В.С._2023.pdfДипломна робота3.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.