Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60302
Title: Геопросторовий аналіз динаміки урожайності зернових культур в Україні
Authors: Доброжанський, Денис Андрійович
Keywords: дипломна робота
геоінформаційні системи
геопросторовий аналіз
динамічні статистичні явища
урожайність
зернові культури
Issue Date: Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Доброжанський Д.А. Геопросторовий аналіз динаміки урожайності зернових культур в Україні. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 58 с.
Abstract: Геопросторовий аналіз геоінформаційних даних дозволяє вирішити ряд гострих теоретичних та практичних проблем у різних галузях як науки, так і у різних сферах економіки. Важко уявити окрему галузь яка так чи інакше не користуються перевагами ГІС. За допомогою геопросторового аналізу можна зрозуміти, чи підходить вибрана територія для конкретної господарської діяльності, виявити тенденції та динаміку, оцінити ризики, спрогнозувати перспективи та запобігти збиткам. Найчіткіше результати застосування геопросторового аналізу можна спостерігати у сільському господарстві, де чітко простежується залежність між особливостями території (рельєф, клімат, різноманіття ґрунтового покриву) та результатом діяльності даної галузі. Окрім того, інструменти та методи просторового аналізу ГІС постійно розвиваються і дозволяють обробляти дані більш швидше та точніше.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.т.н Хірх-Ялан Вікторія Ігорівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60302
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Доброжанський Д.А..pdf5.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.