Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60313
Title: Фінансове забезпечення функціонування ринку нерухомості та шляхи його удосконалення
Authors: Відрашко, Владислав Олександрович
Keywords: фінансове забезпечення
ринок нерухомості
функціонування
ефективність
шляхи
удосконалення
дипломна робота
Issue Date: 22-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Відрашко В.О. Фінансове забезпечення функціонування ринку нерухомості та шляхи його удосконалення– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 81 с.
Abstract: Сучасна українська економіка невіддільна від функціонування ринку нерухомості, розвитку якого сприяє законодавчо встановлений вільний перехід прав власності на нерухоме майно. Стан ринку нерухомості впливає економіку країни загалом, оскільки ринків капіталу, праці, товарів та послуг необхідні приміщення, відповідні виконуваної діяльності. Витрати на придбання нерухомості, реалізацію проектів з її розвитку та реконструкції високі, часто потрібно залучення позикових коштів, необхідний обґрунтований вибір прийнятних у кожній конкретній ситуації методів фінансування.Фінансування - забезпечення необхідними фінансовими ресурсами витрат за здійснення проектів, бюджетів тощо. Під фінансуванням нерухомості розуміється фінансування угод купівлі-продажу та інвестиційних проектів з освоєння, розвитку та комерційного використання нерухомості. У практиці, що склалася, до нерухомості традиційно відносять землю і всі поліпшення, постійно закріплені на ній (будівлі, споруди, об'єкти незавершеного будівництва).Ринок іпотечного капіталу - це частина фінансового ринку, на якому перерозподіляються позикові фінансові ресурси, забезпечені заставою нерухомості. Іпотека (запорука нерухомості) підлягає державної реєстрації установами юстиції в Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно за місцезнаходженням майна, що є предметом іпотеки. Як цінні папери над ринком іпотечного капіталу виступають заставні. Заставні - це юридичні документи, які гарантують кредиторам отримання платежів за кредитом та можливість повернення вкладених коштів за рахунок реалізації об'єкта застави, якщо позичальник не виконує своїх зобов'язань за кредитним договором.Кредит є різновидом договору позики. При неповерненні у встановлений термін суми позикодавець може компенсувати неоплачений борг коштами, отриманими від реалізації закладеного майна. У цьому майно може бути як нерухомим, і рухомим. Запорука нерухомого майна зазвичай називають іпотекою, тому іпотечний кредит - це кредит, забезпечений певною нерухомою власністю. Іпотечне кредитування - це надання кредиту під заставу нерухомого майна.Тема фінансового забезпечення розвитку ринку нерухомості набуває особливої актуальності в умовах воєнного стану і ведення військових дій, коли Україна зазнала значних руйнувань житлового і нежитлового фонду.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: старший викладач Лариса Турова
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60313
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Відрашко В.О._2023.pdfДипломна робота795.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.