Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60328
Title: Система аутентифікації на сайті в мобільному браузері на основі технології NFC.
Authors: Швець, Артем Сергійович
Keywords: дипломна робота
HTML
JavaScript
NFC
Java
PHP
Python
Flask
Django
SQL
Issue Date: 26-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Швець А.С. Система аутентифікації на сайті в мобільному браузері на основі технології NFC. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “«Інформаційні технології проектування»”.- Київ, 2023. – 45 с.
Abstract: У сучасному світі інтернет відіграє важливу роль у житті людей. За допомогою мережі можна отримати доступ до різноманітної інформації, здійснювати онлайн-покупки та багато іншого. Проте, разом з популярністю інтернету зростає і кількість людей що бажають дістати особисту інформацію з різніх сайтів. У зв’язку з цим стає все більш актуальною проблема безпеки входу на сайти. Щоб забезпечити безпеку входу на сайт використовують різні методи аунтифікації. Тому існує потреба в розробці інструментів, які б дозволяли захистити свої данні від втрати їх в інтернеті. У даній роботі розглядається інструмент аунтифікації на сайті задопомогою NFC чипу. Метою дослідження є розробка програми, яка би дозволяла підвищувати як безпечність аунтифікації на сайті так і зручність. Однією з найбільших проблем при вході на сайти є збір та використання користувальницьких даних зловмисниками. Ця проблема стає ще більш актуальною, коли користувачі використовують слабкі паролі, які можуть бути легко підібраними. Нажаль більшісті Користувачам часто потрібно запам’ятовувати довгі паролі для кожного сайту, на який вони зайшли. Це може бути незручним та важким завданням, якщо потрібно запам’ятати більше одного пароля, особливо для доволі старших людей. Також у деякіх користувачив можуть виникнути проблеми з використанням двофакторної аутентифікації та введення коду з SMS повідомлення чи введення цього коду через спеціальний додаток. Об’єктом дослідження кваліфікаційної робити є аунтифікація на сайті за допомогою NFC. Наукова новизна авторизації в мобільному браузері за допомогою NFC заключається в технології яка пропонує зміну традиційного підходу до авторизації в мобільних браузерах, шляхом використання технології безконтактного зв'язку NFC.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Олег Зудов.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60328
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_122_ІТП_Швець А.С..pdfДипломна робота бакалавра1.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.