Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60376
Title: Цінні та рідкісні видання в бібліотеках України та Шотландії: організація системи зберігання та доступу
Authors: Копійка, Поліна Олександрівна
Keywords: дипломна робота
артефакт
бібліотека
книжкові пам’ятки
спеціальні колекції
фонд рідкісних та цінних видань
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Копійка П. О. Цінні та рідкісні видання в бібліотеках України та Шотландії: організація системи зберігання та доступу : кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти ОС Бакалавр : спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» / Копійка Поліна Олександрівна ; Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 65 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі досліджено поняття та особливості формування фондів цінних та рідкісних видань у бібліотеках України та Шотландії; проаналізовано нормативно-правову базу захисту цінних фондів в бібліотеках України та Шотландії; охарактеризовано традиційні та сучасні технології збереження та доступу до інформаційного ресурсу фондів цінних та рідкісних видань у бібліотечних установах України; досліджено діяльність бібліотек Шотландії щодо зберігання та організації доступу до фондів цінних та рідкісних видань. У рoбoті вперше порівняно, прoaнaлізoвaнo та узaгaльненo систему захисту та доступу до фондів цінних та рідкісних видань у бібліотеках України та Шотландії. Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що робота може бути використана для вдосконалення системи збереження та доступу до фондів цінних та рідкісних видань та уникнення помилок, що приведуть до руйнації документів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Керівник: доцент, к. і. н. Курченко Тетяна Євгенівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60376
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри історії та документознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Цінні та рідкісні видання в бібліотеках.pdfДипломна робота972.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.