Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60380
Title: Особливості приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств
Authors: Олійник, Михайло Олегович
Keywords: дипломна робота
приватизація земель
сільськогосподарські підприємства
розпаювання
Issue Date: Jul-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Олійник М.О. Особливості приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств. - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "бакалавр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 63 с.
Abstract: Чинний механізм приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій позбавляє вказані юридичні особи практично усього земельного банку, що робить їх приватизацію абсолютно нецікавою для інвесторів, внаслідок чого фактично знищуються перспективи збереження відповідної виробничої бази, адже із прописаних законодавчих норм незрозуміло: - у яких випадках проводиться приватизація таких земель, - яка площа земель сільськогосподарського призначення має бути приватизована, а яка має бути залишена у державній чи комунальній власності, - яким має бути механізм припинення права постійного користування державного чи комунального сільськогосподарського підприємства щодо земельних ділянок, які передаються у власність громадянам. Спостерігаються також проблеми з приватизацією земель тих державних підприємств, установ, організацій, які бути в процесі приватизації перетворені у колективні сільськогосподарські підприємства відповідно до Закону України «Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі» після набрання чинності Земельним кодексом України, адже вказаний Кодекс не передбачав існування такої форми власності на землю, як колективна. Саме тому актуальність дослідження особливостей приватизації земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств та процесу їх оптимізації не викликає сумніві.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.е.н, доцент Стецюк Михайло Петрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60380
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФНСА_2023_193_Олійник М.О..pdf893.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.