Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60584
Title: Джерела формування та використання прибутку підприємства
Authors: Пархоменко, Олександра Михайлівна
Keywords: дипломна робота
прибуток
формування прибутку
використання прибутку
управління прибутком
оцінка прибутковості підприємства
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пархоменко О. М. Джерела формування та використання прибутку підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 83 с.
Abstract: Виживання бізнесу в сучасних умовах значною мірою залежить від того, наскільки правильно управлінець визначає перспективи його розвитку. А перспективи розвитку конкретного бізнесу залежить від різних параметрів, які безпосередньо пов'язані з фінансовою політикою підприємства, зокрема з динамікою обсягу продажів, розміром прибутку та капіталу, що інвестується, розміром виплачуваних дивідендів та ін. Прибуток визначає фінансове становище підприємства, рівень задоволення особистих та суспільних потреб працівників, гарантує повноту та своєчасність виконання зобов'язань перед фінансово-кредитною системою та характеризує ефективність виробництва товарів чи послуг. Тому вирішальне значення має підвищення ефективності виробництва, виявлення резервів зростання прибутку з урахуванням економії матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, підвищення продуктивності праці, поліпшення якості та розширення асортименту своєї продукції (послуг), скорочення непродуктивних витрат і втрат. Зміни, що відбулися протягом останніх років в економіці та фінансових відносинах України, впровадження нових принципів господарювання на основі ринкових відносин, розвиток ділової ініціативи і підприємництва вимагають докорінної перебудови управлінських функцій підприємств. Особливо важливо досліджувати проблему з позицій отримання прибутку в довгостроковому інтервалі, динаміки формування, а згодом розподілу прибутку згідно затвердженого фінансового плану. Як свідчить практика останніх років існують серйозні суперечності між потенціалом транспортного сектору і незадовільними соціально-економічними результатами його функціонування в умовах ринку. У зв'язку з цим, наразі наріжним питанням стають недоотримання підприємствами прибутку, або і зовсім його навмисного заниження та ведення безгосподарської діяльності поряд із невикористанням наявного потенціалу. У той же час науковий інтерес представляє дослідження особливостей процесу формування та розподілу прибутку, що відбувається в ході становлення і розвитку транспортних підприємств в умовах динамічних трансформаційних змін. Сьогодні аналізувати та порівнювати цей найважливіший показник, що характеризує економічну ефективність діяльності підприємства, стає дедалі актуальнішим для аналітиків, інвесторів, кредиторів, регулюючих та контролюючих органів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., старший викладач Сафонік Наталія Петрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60584
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2023_051_ЕП_Пархоменко_О._М..pdfДипломна робота198.24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.