Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60590
Title: Економічна оцінка результатів господарської діяльності транспортних підприємств
Authors: Головня, Ніка Володимирівна
Keywords: дипломна робота
економічна оцінка
господарська діяльність
підприємство
платоспроможність
конкуренція
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Головня Н. В. Економічна оцінка результатів господарської діяльності транспортних підприємств. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 78 с.
Abstract: В сучасних умовах конкуренції та ринкової нестабільності жоднa організація не гарантоване від банкрутствa, яке настає у зв'язку з тривалою неспроможністю здійснювати свої фінансові зобов'язання. Для завчасного попередження ймовірних фінансових ускладнень та неплатежів проводять аналіз ліквідності та платоспроможності суб'єктів господарювання. В активі балансу платоспромoжного підприємства має бути достатня сума засoбів, котрі можуть бути мобілiзовані за для закриття заборгованості перед постачальникaми та пiдрядниками, зобов'язань перед бюджетом, з позабюджетних платежів, з оплати праці, страхування тощо. Якщо в балансі суми ліквідних активів недостатньо, тоді підприємство рахується неплатоспроможнимa, a його баланс є неліквідним. Ліквідність - це змога підприємства швидко та з мінімальними втратами обертати свої активи на кошти. Економічні показники є зосередженим виразом якісних та кількісних відмін в економіці транспортних виробництв. Їх величина відміняеться залежно від ровитку транспортного виробництва та відображає його об’єктивність і ймовірність. По характеристиці економічні показники поділяються натуральні та вартісні, кількісні та якісні. Основним критерієм ефективності транспортного сектору економіки є рівень забезпечення негосподарських потреб у логістичних перевезеннях для населення та промисловості у сировині, для торгівлі у товарах. Натуральні показники обчислюються у фізичних одиницях виміру (в мірах площі, об’єму, ваги, потужності). Вартісні у грошовому виразі. Кількісні характеризують розміри пов’язані з виміром величини сукупних об’єктів. Наприклад обсяг виробництва валової продукції, вартості основних засобів тощо. Якісні показники показують рівень розвитку процесу, особливості та характеристики явищ і логічність їх розвитка, наприклад степінь використання суспільної праці, виробничих інтересів, взаємовідносин між працюючими в процесі виробництва та розподілу матеріальних благ.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Андрієнко Марія Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60590
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2023_051_ЕП_Головня_Н._В..pdfДипломна робота179.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.