Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60594
Title: Ефективність управління персоналом транспортного підприємства
Authors: Блохін, Артур Євгенійович
Keywords: дипломна робота
управління
персонал
організація управління
методи управління
транспортне підприємство
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Блохін А. Є. Ефективність управління персоналом транспортного підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 104 с.
Abstract: Дана тема роботи була обрана через те, що на багатьох пострадянських підприємствах є застарілі та сталі устави з управління персоналом, які є вже досить застарілими та малоефективними у сучасному світі. Саме через це, якість набраного персоналу та методи управління їм є малоефективними, а як наслідок цього, це падіння загальної рентабельності діяльності підприємства та його можливе банкрутство. Кожна організація, якщо вона хоче функціонувати ефективно і результативно, повинна адаптуватися до вимог зовнішнього середовища і вносити відповідні зміни. Ці зміни необхідні для розвитку організації, вони вимагають адаптації її елементів і пристосування до навколишнього середовища. З цих причин, наприклад, питання змін є надзвичайно важливим для кожної організації, оскільки умови діяльності постійно змінюються. Як наслідок, створюються нові елементи організаційних структур, нові зв'язки між елементами структури, виникає новий процес розподілу праці. Важливо, щоб продукт або послуга були запропоновані на тому рівні, якого очікує одержувач. Недотримання цієї умови може призвести до зниження попиту, а успішною має бути саме наше підприємство. Зміни надзвичайно складно розробляти та впроваджувати, оскільки вони вимагають не лише цільового бачення організації, а й системного, багатогранного підходу з урахуванням фінансових, інформаційних, матеріальних та людських ресурсів. Вони також вимагають знання процесу та принципів впровадження змін, а також умов, за яких вони відбуваються. Звідси випливає необхідність проведення досліджень щодо раціональної, теоретично обґрунтованої методології змін, а також дослідження факторів, закономірностей та наслідків змін. Теорія організації та управління дає загальні рішення в цій сфері, але, спираючись на цю теорію, необхідно вказати на специфіку змін в структурах окремих організацій і представити шляхи подолання бар'єрів, що з'являються в даному середовищі. Це також є основною причиною того, що не існує одного універсального методу проведення змін, не існує ідеальних рецептів. У кожному конкретному випадку все має бути по-різному. Однак помічено, що зміни працюють найкраще там, де керівники дають можливість працівникам зрозуміти їх і визначають чіткий план спільних дій. Усередині транспортної компанії, що подається як складна система, можна виокремити різні рівні ієрархії та відповідні їм цілі. Одним із практично важливих завдань є розвиток використання потенціалу співробітників на кожному з таких рівнів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Андрієнко Марія Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60594
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2023_051_ЕП_Блохін_А._Є..pdfДипломна робота188.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.