Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60598
Title: Стратегічні напрями розвитку потенціалу підприємства в умовах нестабільнго зовнішнього середовища
Authors: Ануфрієва, Мирослава Олександрівна
Keywords: дипломна робота
стратегія
розвиток
зовнішнє середовище
ліквідність
платоспроможність
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ануфрієва М. О. Стратегічні напрями розвитку потенціалу підприємства в умовах нестабільнго зовнішнього середовища. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 119 с.
Abstract: Стрімкий розвиток та зміна технологій, посилення конкуренції, укрупнення та ускладнення промислових структур, та інші фактори особливо позначаються на вимогах до механізмів формування стратегій розвитку промислових підприємств. У сучасному мінливому світі вміння правильно побудувати стратегію розвитку підприємства є запорукою її процвітання та довгострокового існування на ринку. Як зазначають багато експертів та фахівців у галузі економічного розвитку, структурні перекоси у бік фінансового сектора в останні десятиліття значно підвищили вразливість промислових фірм на ринку. У всьому світі зростає кількість неспроможних підприємств. У зв'язку з цим інвестори та топ-менеджери гостро потребують ефективних механізмів розкриття потенціалу технологічних та організаційних інновацій у виробництві для запобігання крайній формі неспроможності, тобто банкрутства підприємства. Зростання темпу технічного прогресу та обсягів випуску промислових підприємств призводить до постійного посилення конкурентної боротьби. Конкурентні переваги забезпечують підвищення якості продукції, утримання та розширення частки ринку, зниження витрат виробництва. Інакше промислове підприємство може опинитися на межі банкрутства. Тобто менеджмент підприємств потребує нових механізмів формування стратегій розвитку. Механізми повинні дозволити оцінити поточний етап розвитку фірми (клас розвитку) та, як наслідок, стратегічні напрями розвитку; місце фірми серед конкурентів; механізм стимулювання менеджменту до забезпечення як прибутковості, а й стійкості підприємства у довгостроковій перспективі.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., професор Пілецька Саміра Тимофіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60598
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2022_051_ЕП_Ануфрієва_М._О..pdfДипломна робота257.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.