Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60604
Title: Управління реалізацією інноваційного потенціалу підприємства в умовах відновлення економіки
Authors: Дмитрик, Христина Юріївна
Keywords: дипломна робота
інновації
інноваційний потенціал
інноваційна діяльність
інноваційна активність
управління
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Дмитрик Х. Ю. Управління реалізацією інноваційного потенціалу підприємства в умовах відновлення економіки. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 114 с.
Abstract: Актуальність обраної теми визначається доцільністю проведення аналізу для виявлення нових шляхів управління реалізацією інноваційного потенціалу підприємств авіаційної галузі в сучасних умовах та оцінки основних проблем і ризиків, що виникають в процесі їх впровадження. Реалізацію інноваційного потенціалу визначають одним із основних факторів, на яких формується уявлення про підприємство у плані конкурентоспроможності, адаптованості, систематизації процесів, інтегрованості та багатьох інших показників, що впливають на загальний стан підприємства. Здійснення порівняльної оцінки, на основі показників ДП «Завод 410 ЦА», допоможе зрозуміти як авіаремонтні підприємства пристосовуються до роботи під впливом зовнішніх та внутрішніх факторів та оцінити можливості, які доступні для покращення діяльності в умовах військового часу. Провідні вчені, які займались дослідженнями у сфері інновацій, інноваційного потенціалу та інноваційної діяльності в цілому: Володін С. А., Ареф’єва О. В., Глушенкова А. А., Стадник В. В., Вовк О. М., Йохна М. А., Захарченко В. І., Корсікова Н. М. та ін. За результатами робіт дослідників існує безліч визначень поняття інноваційного потенціалу та сформовано основні підходи до управління його реалізацією для успішної інноваційної діяльності. Враховуючи наявні праці недостатньо доопрацьованими являються питання систематизації, інтеграції та адаптивності реалізації інноваційного потенціалу в умовах відновлення економіки. Мета написання роботи полягає у визначенні економічної ефективності управління реалізації інноваційного потенціалу в умовах відновлення економіки та оцінка стану авіаційної галузі на прикладі дослідження основних показників ДП «Завод 410 ЦА».
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., доцент Вовк Ольга Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60604
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2022_051_ЕП_Дмитрик_Х._Ю..pdfДипломна робота194.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.