Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60643
Title: Cоціальна робота з підлітками, які схильні до зловживання алкоголем
Authors: Ковальчук, Аліна Анатоліївна
Keywords: дипломна робота
соціальна робота з підлітками
зловживання алкоголем
профілактика
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковальчук А.А. Cоціальна робота з підлітками, які схильні до зловживання алкоголем. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Соціальна робота». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 47 с.
Abstract: Проблема алкоголізму серед молоді з кожним роком стає все більш серйозною. Такі шкідливі звички, як пияцтво, поширені серед сучасних підлітків. З’ясувалося, що причинами вживання підлітками легких алкогольних напоїв можна назвати наступні: неблагополуччя сім'ї; позитивна реклама в засобах масової інформації; незайнятість вільного часу; відсутність знань про наслідки вживання спиртних напоїв; відхід від проблем; психологічні особливості особистості; самоствердження; бажання потрапити до певного кола однолітків, де споживання спиртного є звичайним явищем; бажання здаватися дорослішим; переконаність у тому, що це «модно і круто»; з метою розслабитися, позбутись відчуття сором'язливості; з метою розвеселитися; задля спілкування; через тиск оточення; задля солідарності з компанією; для «анестезії» від образи, горя або фізичного болю. У цьому дослідженні показано, що тренінги є ефективним засобом ранньої профілактики вживання легких алкогольних напоїв у підлітків. Ефективність профілактичної роботи залежить від дотримання її основних принципів. Доведено, що профілактика вживання підлітками легких алкогольних напоїв повинна здійснюватися планомірно та систематично різними формами, методами та засобами в поєднанні з діяльністю, спрямованою на створення умов для їх повноцінної життєдіяльності та самореалізації. Ефективна лише при комплексному застосуванні.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 «Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри соціальних технологій Прожога Ірина Валентинівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60643
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри соціальних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЛСК_2023_231_Ковальчук.pdf706.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.