Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60708
Title: Удосконалення механізмів управління системою соціального влаштування дітей в Україні
Authors: Гелич, Алла Олександрівна
Keywords: соціальне влаштування дітей
публічне управління
сімейні форми виховання
інституційний догляд
альтернативний догляд
деінституціалізація
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гелич А. О. Удосконалення механізмів управління системою соціального влаштування дітей в Україні. - Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності "Публічне управління та адміністрування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 99 с.
Abstract: Для теорії та практики публічного управління в Україні питання соціального влаштування вразливих категорій дітей залишаються актуальними, складними і потребують поглибленого вивчення. Відповідно зростає потреба у проведенні досліджень, зорієнтованих на розроблення належного наукового підґрунтя для формування інноваційної політики щодо забезпечення прав дітей, корегування дій держави і суспільства, особливо у контексті пріоритетних завдань державних стратегічних документів. Тому у роботі обґрунтовано напрями удосконалення механізмів публічного управління системою соціального влаштування дітей в Україні та на основі цього розроблено відповідні рекомендації органам публічної влади. Зокрема, охарактеризовано стан наукової розробки проблеми дослідження, уточнено сутність базових понять; визначено роль держави щодо соціального влаштування дітей та розкрито сутність публічного управління у цій сфері; проаналізовано сучасний стан розвитку системи соціального влаштування дітей; досліджено проблеми функціонування основних механізмів публічного управління системою соціального влаштування дітей в Україні; з’ясовано можливості використання у вітчизняній практиці європейського досвіду реформування системи соціального влаштування дітей; обґрунтовано необхідність удосконалення механізмів управління системою соціального влаштування дітей в Україні.
Description: Робота публікується згідно з наказом ректора НАУ від 27.05.2021 №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 28 Публічне управління та адміністрування, спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», освітньо-професійна програма «Менеджмент в органах публічного управління та адміністрування». Керівник проекту: завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Мельничук Лариса Михайлівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60708
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гелич_АО.pdfкваліфікаційна робота2.36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.