Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60709
Title: Механізми забезпечення конкурентоспроможності територіальних громад
Authors: Приліпко, Ярослава Юріївна
Keywords: кваліфікаційна робота
конкурентоспроможність громад
територіальні громади
інноваційна політика
інструменти управління
самодостатність громад
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Приліпко Я. Ю. Механізми забезпечення конкурентоспроможності територіальних громад. - Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня "Магістр" спеціальності "Публічне управління та адміністрування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 95 с.
Abstract: Формування фінансово спроможних об’єднаних територіальних громад, які зможуть забезпечити відповідні економічні, соціальні та екологічні показники розвитку, можливе лише за умови підвищення їх конкурентоспроможності у різних сферах. Отже, актуальним є дослідження механізмів забезпечення конкурентоспроможності як інноваційного явища, що сприяє підвищенню конкурентності між ОТГ та розробленням дієвих механізмів формування основи фінансової стабільності територіальної громади для виходу на якісно новий європейський рівень розвитку. Мета кваліфікаційної роботи полягає, перш за все, у визначенні чинників та факторів, що зумовлюють пошуки механізмів забезпечення та зростання конкурентоспроможності територіальних громад, а також на їх основі запропонувати саме соціально-економічний механізм формування основи управлінської спроможності територіальної громади. Для дoсягнення мети поставлено та вирішено низку завдань теоретичного та методичного спрямування, а саме: розкрити сутність поняття «конкурентоспроможної територіальної громади»; проаналізувати основні проблеми, які виникають при формуванні об’єднаних територіальних громад в умовах адміністративно-територіальної реформи; здійснити класифікацію факторів, що впливають на конкурентоспроможність об’єднаних територіальних громад; запропонувати механізм підвищення конкурентоспроможності об’єднаної територіальної громади, який враховуватиме основні фактори сталого розвитку; проаналізувати стан регіональних економічних систем в Україні, узагальнити вітчизняний досвід децентралізації влади та розвитку місцевого самоврядування визначити вплив процесу децентралізації на економіку регіонів; обґрунтувати науковий підхід до планування забезпечення потреб територіальної громади; визначити та обґрунтувати шляхи реалізації проектів створення інфраструктурних об’єктів спільної власності двох або більше територіальних громад; розробити концептуальну модель організаційного забезпечення функціонування та розвитку територіальних громад, яка дозволить покращити їх фінансове забезпечення.
Description: Робота публікується згідно з наказом ректора НАУ від 27.05.2021 №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 28 Публічне управління та адміністрування, спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», освітньо-професійна програма «Менеджмент в органах публічного управління». Керівник проекту: доцент кафедри публічного управління та адміністрування Слюняєв Артем Сергійович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60709
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Приліпко_ЯЮ.pdfКваліфікаційна робота820.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.