Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60712
Title: Особливості формування та реалізації публічної політики в умовах воєнного стану
Authors: Мазур, Олександр Володимирович
Keywords: кваліфікаційна робота
публічна політика
воєнний стан
інституційні проблеми
стратегічне планування
механізми розвитку
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мазур О. В. Особливості формування та реалізації публічної політики в умовах воєнного стану. Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня "Магістр" спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 90 с.
Abstract: Механізми реалізації публічної політики в умовах воєнного стану повинні забезпечувати суспільні потреби, посилювати ділову активність населення, забезпечувати необхідний рівень соціального захисту та рівень життя населення, зберігати культурну й природну спадщину. У теоретичному плані це означає необхідність концептуальної зміни механізмів формування та реалізації публічної політики для населення під час війни та потребу пошуку сучасних підходів щодо професійного виконання завдань державницького характеру в цій сфері. Мета кваліфікаційної роботи полягає у визначенні пріоритетних напрямів удосконалення публічного управління в Україні в умовах воєнного стану та окресленні відповідних стратегічних орієнтирів розвитку держави і механізмів підвищення ефективності управління нею, у тому числі з урахуванням перспектив повоєнного етапу, а також у теоретичному обґрунтуванні концептуальних засад, конкретизації змісту та розробці механізмів публічного управління та адміністрування під час воєнного стану в Україні саме в контексті вдосконалення їхніх функціонально-професійних складових. Для дoсягнення мети поставлено та вирішено низку завдань теоретичного та методичного спрямування, а саме: дослідити проблеми розвитку публічного управління в Україні в умовах воєнного стану; опрацювати теоретичні розробки та концептуальні напрацювання вітчизняних і закордонних авторів з питань, що стосуються реалізації публічної політики під час війни; застосувати можливі інституційні підходи, методи аналізу та синтезу, а також порівняльного аналізу для формування методологічної бази даного магістерського дослідження;проаналізувати досвід інших держав світу щодо розв’язання проблем, пов’язаних з веденням війни на своїй території ( за основу взяти при цьому успішні приклади впровадження публічної політики Грузії, Хорватії та Ізраїлю); окрему увагу приділити ролі органів державної влади й органів місцевого самоврядування у просторовому розвитку країни, реформуванні її економіки, модернізації інфраструктури та створенні сучасного мобілізаційного резерву; окреслити основні інституційні зміни, які відбулися в Україні внаслідок запровадження воєнного стану; виявити дисфункції в роботі формальних і неформальних інститутів нашої держави; показати деструктивний вплив інституційних прогалин, які можуть виникнути у публічній політиці в умовах воєнного стану; запропонувати заходи з підвищення ефективності публічного управління під час війни.
Description: Робота публікується згідно з наказом ректора НАУ від 27.05.2021 №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 28 Публічне управління та адміністрування, спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування», освітньо-професійна програма «Менеджмент в органах публічного управління». Керівник проекту: доцент кафедри публічного управління та адміністрування Слюняєв Артем Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60712
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мазур_ОВ.pdfкваліфікаційна робота802.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.