Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60909
Title: Соціально – психологічна допомога жінкам, які зазнали насильства
Authors: Абрикосова, Валерія Ігорівна
Keywords: дипломна робота
насильство
жіноче насильство
соціальна робота
технологій соціальної роботи
соціальна допомога
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Абрикосова В.І. Соціально – психологічна допомога жінкам, які зазнали насильства. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Соціальна робота». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 49 с.
Abstract: Проблема жіночого насильства дуже актуальна в сучасному світі. Насильство проти жінок є серйозним порушенням прав людини та однією з найбільших загроз здоров’ю та безпеці жінок по всьому світу. За даними Організації Об'єднаних Націй, до 70% жінок у світі дізналися про те, що їхні діти були свідками насильства, що було спрямоване на них. Це показує, наскільки поширене це явище та який негативний вплив воно має на життя жінок та їхніх дітей. Крім того, пандемія COVID-19 та пов'язані з нею карантинні обмеження спричинили зростання випадків насильства в сім'ї. Жінки стали більш уразливими в цей період, бо були змушені залишатися вдома зі своїми насильницькими партнерами та батьками. Проблема жіночого насильства не є простою особистою проблемою. Вона має серйозні соціальні наслідки. Жінки, які зазнали насильства, можуть мати проблеми зі здоров'ям, втратити роботу, мати проблеми з комунікацією та бути виключені з громадського життя. Проблема жіночого насильства не може бути ігнорованою. Потрібні більші зусилля від урядів і суспільства в цілому для захисту прав жінок та боротьби з насильством проти них.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 «Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальних технологій Петренко Тетяна Вячеславівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60909
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри соціальних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЛСК_2023_231_Абрикосова.pdf795.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.