Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60943
Title: Соціальна адаптація людей похилого віку
Authors: Скуратова, Лілія Вікторівна
Keywords: дипломна робота
процес адаптації
соціальна адаптація
люди похилого віку
програма соціально-психологічної підтримки
соціальний працівник
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Скуратова Л.В. Соціальна адаптація людей похилого віку. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Соціальна робота». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 66 с.
Abstract: В наші дні, особи, які вийшли на пенсію, є однією з найбільш соціально незахищеною категорією населення. У зв’язку з війною в нашій країні зараз важко забезпечити економічну стабільність. Рівень бідності зростає з кожним тижнем, а доходи пенсіонерів залишаються майже на одному місці. Це призводить до ускладнення процесу пристосування до нового етапу життя. Проблема адаптації осіб похилого віку до соціального середовища, є актуальною та важливою для сучасного суспільства. Старість часто пов'язана зі зменшенням кількості близьких людей, які оточують особу, а також з погіршенням фізичного та психічного здоров'я. Це може призвести до того, що людина відчуває себе самотньою та відчуженою від світу. Соціальна адаптація є важливим процесом взаємодії людини та соціального середовища, який передбачає адаптацію особистісних якостей, потреб, цінностей та навичок до його вимог та умов. Вона охоплює різні аспекти життя – здоров'я, економіку, соціальні зв'язки та інші – та вимагає зміну підходів до догляду за людьми похилого віку. Саме тому розгляд цієї проблеми має вагоме значення для покращення обізнаності населення про труднощі адаптації людей, які досягли похилого віку.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 «Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальних технологій Радченко Марина Ігорівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60943
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри соціальних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЛСК_2023_231_Скуратова.pdf869.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.