Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61204
Title: Вплив діяльності ТНК на харчову промисловість України
Authors: Тернова, Леоніла
Keywords: дипломна робота
кваліфікаційна робота
транснаціональна корпорація
харчова промисловість
економічна політика
міжнародна торгівля
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Звертаючись до поняття «транснаціональна корпорація» (далі ТНК) нагадаємо, що Організація Об'єднаних Націй (далі ООН) вперше використала його, маючи на увазі підприємство будь-якої форми власності та країни походження, яке має відділення у двох або більше країнах, що функціонують відповідно до системи прийняття рішень, що дозволяє проводити узгоджену політику та загальну стратегію. Надалі Конференція ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) розширила поняття ТНК (transnational corporation, TNC) за допомогою включення до нього головних (материнських) компаній та зарубіжних філій (дочірніх компаній). За офіційним визначенням ЮНКТАД, транснаціональна корпорація (transnational corporation, multinational corporation, multinational company, multinational enterprise) – це підприємство, що об'єднує юридичних осіб будьяких організаційно-правових форм і видів діяльності в двох чи більше країнах і провадить єдину політику і загальну стратегію завдяки одному або декільком центрам прийняття рішень.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: к.е.н., доцент Белінська Ганна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61204
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри бізнес-аналітики та цифрової економіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
МЕ101Мз_ТерноваЛВ.pdfКваліфікаційна робота2.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.