Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61827
Title: Економічні наслідки війни в Україні для світової економіки
Authors: Мелешенко, Олександра Сергіївна
Keywords: дипломна робота
повномасшатбне вторгнення
війна в Україні
бізнес в Україні
економіка України
економічні наслідки війни
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мелешенко О.С. Економічні наслідки війни в Україні для світової економіки. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 105 с.
Abstract: Зміни, що відбуваються у світовій економіці в останнє десятиліття під впливом глобалізації, формують нові тенденції у зовнішньоекономічних відносинах країн і регіонів, що міняють умови функціонування суб'єктів на різних рівнях світового господарства: інтенсивний розвиток інформатизації й досягнень в галузі високих технологій у цілому; швидке поширення аутсорсингу – нового напрямку екстерналізації витрат виробництва; утворення міжнародних міжфірмових мереж – базових організаційних форм у глобальній економіці, що охоплюють, у тому числі, і сферу експорту освітніх послуг; зміни в економіці країн ЄС, що призводять до експансії зовнішньоекономічної політики й впливають на національні економіки всіх країн світу; глобальна модифікація структури світового ринку нафти й газу – найважливіших стратегічних ресурсів планети. 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабну та безпрецедентну війну проти України, спричинивши перебої в економічній діяльності, завдавши шкоди людям, містам та інфраструктурі, а також завдавши руйнівного впливу на економіку України. Війна в Україні, яка почалася в лютому 2022 року, спричинила руйнування та хаос у кожному аспекті українського життя.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародні економічні відносини». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Борзенко Олена Олександрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61827
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_МелешенкоОС.pdfДипломна робота965.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.