Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61836
Title: Міжнародний проектний менеджмент в умовах міграції бізнесу
Authors: Євсютін, Олександр Миколайович
Keywords: дипломна робота
міжнародний бізнес
міграція бізнесу
міжнародні бізнес проекти
міжнародні ринки
проектний менеджмент
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Євсютін О.м. Міжнародний проектний менеджмент в умовах міграції бізнесу. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 111 с.
Abstract: Наразі населення нашої планети збільшується, а умови проживання там погіршуються через підвищення температури та нестабільну економічну середу, тому бізнесменам з цих країн треба думати про перенесення своїх потужностей та переїзд до інших країн. При цьому в Україні зараз спостерігається міграційна криза. Багато хто виїхав через збройну агресію рф і, можливо, вже не повернеться. Бізнесмени, які планують перемістити свій бізнес або масштабувати його у інших країнах потребують знань та навичок системного підходу до бізнес процесів. Також, можливість збільшити кількість населення України пов'язана переважно з імміграцією в Україну. Залучення в Україну активних іноземців, які мають можливості та бажання створювати бізнес та робочі місця. Це важлива тема, яка потребує уваги громадськості та ефективних регуляторних процедур, зменшення обмеження щодо прямих іноземних інвесторів, їх підтримку. Закономірністю розвитку бізнесу є використання можливостей для міжнародного масштабування та розвитку, тому вимушеність міграційних процесів можна обернути на позитивний процес, який призведе до створення нових активностей та розвитку не тільки конкретного бізнес проекту, але й буде сприяти поліпшенню світового господарства, створенням інтеграційних бізнес угод, нарощування глобальної конкурентоспроможності компаній. Міграційні бізнес процеси та міжнародне масштабування для середнього та малого бізнесу зумовлені рядом об'єктивних факторів, насамперед безпекою та виживанням, а по-друге вигодами від можливої систематизації процесів, нарощування ринкової капіталізації, організаційними та конкурентними перевагами. В сучасних ринкових умовах зростає тенденція до розвитку міжнародного руху капіталу, нових інформаційних технологій, посилення конкуренції та інвестиційної привабливості країн, які розвиваються, в тому числі України. Фактично ці процеси дають можливість виходу на якісно новий рівень розвитку також і економіки держави.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародний бізнес». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Романчукевич Віталій Вікторович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61836
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_ЄвсютінОМ.pdfДипломна робота1.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.