Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61837
Title: Інноваційна складова діяльності сучасних ТНК
Authors: Гойхман, Олександр Олександрович
Keywords: дипломна робота
інноваційна діяльність
креативні індустрії
глобальний інноваційний індекс
транснаціональні корпорації
НДДКР
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гойхман О.О. Інноваційна складова діяльності сучасних ТНК. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет.- Київ, 2023. - 119 с.
Abstract: В умовах прискореного розвитку інформаційного суспільства однією із ключових функціональних конкурентних стратегій ТНК є стратегія використання найважливішого нематеріального активу – інновацій. Сьогодні інновації визнані центральним чинником економічного зростання та розвитку. У сучасних умовах інноваційність є ключовою характеристикою сучасних науково-технічних, виробничих, соціально-економічних і всіх суспільних процесів. Розвиток суспільства та економічна стабільність залежать від ефективного розвитку науково-технічного прогресу в країні. Науково-інноваційна сфера як ключовий фактор майбутнього національної економіки на сьогоднішній день в Україні переживає складні часи, що обумовлено недостатнім рівнем фінансування, відтоком кваліфікованих кадрів, високим ступенем ризикованості, недостатньою увагою суспільства до цієї сфери та іншими факторами, найсерйознішим з яких є військова російська агресія проти України. Порівняння тенденцій розвитку наукової та інноваційної діяльності в Україні з провідними країнами світу дає змогу виявити потенційні шляхи активізації та можливі варіанти вирішення існуючих проблем. Проблема підвищення якості і ефективності функціонування вітчизняного сектору генерації знань як фундаменту інноваційної економіки стає особливо гостро під час повномасштабної воєнної агресії рф проти України, у воєнний та повоєнний періоди. За умов необхідності вивільнення бюджетних коштів на здійснення заходів, пов’язаних із захистом держави, надзвичайно важливим для України залишається питання проведення наукових досліджень та розробок за рахунок видатків державного бюджету.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійна програма «Міжнародний бізнес». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Побоченко Леся Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61837
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2023_292_ГойхманОО.pdfДипломна робота1.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.