Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61890
Title: Управління інвестиційною діяльністю страхової компанії
Authors: Мельничук, Ольга Петрівна
Keywords: управління інвестиційною діяльністью
страхова компанія
страхові резерви
інвестиційний капітал
інвестиційний клімат
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мельничук О.П. Управління інвестиційною діяльністю страхової компанії– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 110 с.
Abstract: Нинішні умови вітчизняної економіки не є сприятливими для розвитку страхових компаній, а тому виникає потреба у пошуку нових шляхів для примноження прибутку. Так, при обмежених ресурсах одним із найвигідніших джерел нарощення капіталу страхової компанії слугує інвестиційна діяльність. Її доцільність обумовлена специфікою економічної природи страхування, що полягає у можливості нагромаджувати грошові кошти у вигляді страхових премій. У такий спосіб страхові компаній спроможні використовувати ці кошти протягом певного періоду для того, щоб отримати додатковий дохід. Але водночас попри те, що страхові компанії вважаються потужними інституційними інвесторами, оскільки вони можуть акумулювати значні обсяги грошових коштів, на ринку України роль страховика як інвестора часто недооцінюється як на рівні макроекономіки, так і на рівні управління окремою страховою компанією. До того ж для страховиків ситуація ускладнюється нестачею потужностей, необхідних для реалізації інвестиційних операцій. У такому разі актуальним є дослідження проблемних аспектів змісту та особливостей управління інвестиційною діяльністю страхових компаній разом із визначення способів її покращення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: к.е.н. , доцент Тетяна Гаврилко
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61890
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мельничук О. П. 2023.pdfДипломна робота3.56 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.