Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61950
Title: Кіберзлочинність як загроза міжнародній та національній безпеці: правовий аналіз та питання реалізації
Authors: Якубенко, Наталія Андріївна
Keywords: дипломна робота
міжнародне право
кіберзлочинність
національна безпека
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Якубенко Н.А. Кіберзлочинність як загроза міжнародній та національній безпеці: правовий аналіз та питання реалізації. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності "Міжнародне право". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 91 с.
Abstract: У сучасному світі, охопленому безпрецедентним розвитком технологій та глибокою цифровою взаємодією, кіберзлочинність стає зростаючим викликом для міжнародної спільноти. Вона представляє собою не традиційний вид правопорушення, а досить молоде явище, яке пов'язане із появою та поширенням глобальної мережі Інтернет. Унікальна природа Всесвітньої мережі забезпечила її користувачам глобальне охоплення та анонімність, що стало передумовою для появи даного виду злочинності. З поширенням кіберзлочинів виникла потреба в правовому регулюванні цього питання як на міжнародному рівні, так і в Україні. Протидія будь-якому негативному впливу передбачає формування розуміння суті проблеми та усвідомлення її походження. З урахуванням того, що швидкість розвитку суспільства тісно пов'язана із досягненнями науково-технічного прогресу та проявами злочинності, важливим є також вивчення розвитку впровадження правових механізмів для протидії кіберзлочинності як у світі, так і в Україні. Злочинні дії у кіберпросторі охоплюють широкий спектр загроз, від крадіжок особистої інформації до суттєвих атак на критичну інфраструктуру країн. У цьому контексті важливо розглядати міжнародні правові аспекти кіберзлочинності, оскільки технологічні виклики перетинають межі національних держав, вимагаючи гармонізації законодавства та ефективного міжнародного співробітництва.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.ю.н.,Замула А.Ю.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61950
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_293_2023_Якубенко Н.А..pdf699.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.