Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61984
Title: Оцінка ризиків ураження населення при аваріях на радіаційно небезпечних об’єктах
Authors: Ротко, Ксенія Сергіївна
Keywords: радіоактивне забруднення
радіаційні джерела
безпека населення
радіаційно небезпечні об’єкти
техногенна катастрофа
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ротко К.С. Оцінка ризиків ураження населення при аваріях на радіаційно небезпечних об’єктах. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Цивільна безпека». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 71 с.
Abstract: У даній дипломній роботі проведено комплексне дослідження, спрямоване на оцінку ризиків ураження населення при аваріях на радіаційно небезпечних об’єктах. Під час проведення дослідження були враховані різні фактори, що можуть впливати на рівень ризику, такі як потенційна сила вибуху або розповсюдження радіоактивних матеріалів, характеристики об'єкта, наявність захисних систем та інші. Для досягнення цілей дослідження було використано різні методи інженерного аналізу та моделювання. В процесі дослідження було зібрано та аналізовано великий обсяг даних про аварії на радіаційно небезпечних об’єктах, які стали підставою для встановлення залежностей та оцінки можливих наслідків. В результаті проведеного аналізу виявлено, що рівень ризику ураження населення під час аварій на радіаційно небезпечних об'єктах залежить від кількох факторів. Серед них важливо враховувати силу вибуху аварії, метеорологічні умови, напрямок та швидкість вітру, які визначають розповсюдження радіоактивного пилу після вибуху. Також важливо враховувати ефективність протирадіаційних заходів, наявність систем захисту та правильне розташування об'єктів, які можуть зменшити вплив радіоактивного випромінювання на населення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 26 – Цивільна безпека, спеціальність 263 «Цивільна безпека», освітньо-професійна програма «Захист об'єктів критичної інфраструктури» Керівник проекту: к.т.н., доцент Синило Катерина Вікторівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61984
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової та цивільної безпеки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
11_РОТКО.pdf3.29 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.