Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62028
Title: Дистанційно керований комплекс для виявлення вибухонебезпечних предметів
Authors: Глей, Олег Сергійович
Keywords: кваліфікаційна робота
вибухонебезпечний об'єкт
система виявлення
термокамера
металошукач
безпілотний летючий апарат
автоматизована система
Issue Date: 25-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Глей О. С. Дистанційно керований комплекс для виявлення вибухонебезпечних предметів. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 97 с.
Abstract: На даний момент через повномасштабне вторгнення та війну на території України, ця країна стала найзамінованішою країною у світі. За даними МВС, зараз заміновано близько 30% території України. З огляду на це МВС створило Міжнародний координаційний центр з гуманітарного розмінування. За словами міністра внутрішніх справ « Сьогодні ми зіткнулися з великою проблемою, що ворог продовжує залишати нас – це тотальне мінування територій, і чим довше ворог перебуває на тій чи іншій тимчасово окупованій території, тим більша площа мінування. стикаються з величезною кількістю пасток, як у будинках, так і на об’єктах критичної інфраструктури. Навіть у дитячих кімнатах та школах. Також мінуються лінії електропередач та газопроводи». До розмінування території України залучені всі сили МВС – підрозділи ДСНС, Нацполіції та сапери Нацгвардії. Завершено підготовку додаткових 400 наших саперів, які приступлять до роботи вже в червні-липні. І зараз йде набір додатково 500 осіб, які після відповідної підготовки також будуть готові виконувати свої обов’язки. Але варто пам’ятати, що це вкрай небезпечна робота яка може вартувати життя, також сапер може не виявити вибухівку і через це може постраждати цивільне населення. Розмінування територій є важливою процедурою для виявлення та усунення небезпечних вибухових пристроїв, що можуть знаходитися на землі, у будівлях або інших об'єктах. Існує кілька способів розмінування територій, які використовуються професіоналами у сфері безпеки і рятувальних операцій.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: кандидат технічних наук, доцент кафедри АКІК Василенко Микола Павлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62028
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ 151 АКіК Глей О.С.pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою1.75 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.