Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62031
Title: Управління страховими резервами страхової компанії
Authors: Заяць, Юлія Анатоліївна
Keywords: страховІ резерви
ефективність
рентаельність
резерви
фінансові ресурси
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Заяць Ю.А. Управління страховими резервами страхової компанії– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 88 с.
Abstract: Страхові компанії відіграють ключову роль в економічних процесах в Україні. Накопичення значних фінансових ресурсів у цих компаній для забезпечення відповідного фінансового покриття своїх зобов'язань створює потребу у керуванні цими ресурсами. Особливості управління страховими резервами пов'язані зризикованим характером їхньої діяльності, ймовірністю настання страхових подій та невизначеністю обсягів страхового відшкодування.Керування страховими резервами дозволяє вчасно реагувати на зміни у зовнішньому середовищі та внутрішньому стані страховика, забезпечуючи формування збалансованого страхового портфеля як основи стабільного фінансового стану страхової компанії.Але зміни в економічних умовах призводять до нових викликів, розв'язання яких визначаєстійкість і ефективність страхового ринку. Серед цих завдань особлива увага потрібна для ефективного управління страховими резервами страховиків. Однак питання формування фінансових ресурсів страховиків в умовах розвитку ринкової економіки є недостатньо розробленим. Методичне обґрунтування ефективного управління страхових резервів, враховуючи прибутковість страхової діяльності та інше, також потребує наукового обґрунтування. Вирішенняцихпроблемвимагаєкомплексного підходу, що забезпечує ефективність управлінських заходів, підвищує платоспроможність компанії та ефективність захисту майнових інтересів страхувальників.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: к.е.н. Олена Рибак
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62031
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Заяць Ю.А.-2023.pdfДипломна робота2.83 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.