Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62075
Title: Система автоматизованого проектування силового стабілізатора малого космічного апарата
Authors: Лещенко, Діана Олександрівна
Keywords: кваліфікаційна робота
САПР
малий космічний апарат
автоматичне керування
система орієнтації та стабілізації
корегування, аналіз
синтез
центр мас
Issue Date: 25-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Лещенко Д. О. Система автоматизованого проектування силового стабілізатора малого космічного апарата. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 97 с.
Abstract: Дана робота присвячена розробці системи автоматизованого проектування силового стабілізатора для малого космічного апарата. Силовий стабілізатор є важливою складовою системи керування космічного апарату і відповідає за забезпечення стабільності апарату в просторі, що є критично важливим завданням для забезпечення точності та ефективності космічних місій. Сучасні технології дозволяють створити інноваційні рішення для проектування та оптимізації силових стабілізаторів. Використання автоматизованих систем проектування дозволить вдосконалити процес розробки і створити більш ефективні стабілізатори, які відповідають сучасним вимогам і стандартам. Основною метою цієї роботи є розробка структури САПР, математичного та програмного забезпечення автоматизованого проектування силового стабілізатора малого космічного апарата з нелінійним виконавчим приводом, з метою поліпшення їхньої надійності та ефективності. У рамках роботи буде проведено аналіз існуючих підходів до проектування стабілізаторів, розроблено та оптимізовано модель силового стабілізатора, а також виконано експериментальні випробування для підтвердження ефективності запропонованої системи. Ця робота є актуальною та важливою, оскільки вона спрямована на покращення якості космічних місій та збільшення надійності космічних апаратів. Успішної реалізації запропонованої системи, це відкриє нові можливості для розвитку космічних досліджень і забезпечення стабільності та точності руху малих космічних апаратів. Науковий та практичний внесок цієї роботи полягатиме у розробці і реалізації автоматизованої системи проектування силового стабілізатора, яка може бути застосована в сучасних космічних технологіях та сприяти покращенню стабільності та надійності малих космічних апаратів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник роботи: к.т.н., професор кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Аблесімов Олександр Костянтинович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62075
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Лещенко Д. О..pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою1.72 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.