Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62186
Title: Організація і методика обліку, аналізу та аудиту економічної безпеки підприємства
Authors: Труш, Ірина Віталіївна
Keywords: методика
безпека
економічна безпека
фінасова безпека
платоспроможність
ліквідність
організація
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Труш І.В. Організація і методика обліку, аналізу та аудиту економічної безпеки підприємства– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і аудит». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 136 с.
Abstract: В умовах військових дій для підприємств України постає надскладна та інколи не реальна задача продовжувати вести свою діяльність, матеріально підтримувати своїх захисників та сплачувати вчасно податки. Всі без виключення суб’єкти господарювання опинились в нових реаліях самозбереження перед загрозою російської агресії. Насамперед, це спричинило низку загроз та ризиків, таких як: - стрімку міграцію громадян України в більш безпечні регіони;- ризик втрачання (руйнування) необоротних активів підприємства;- втрата безпеки життєдіяльності працівників;- поява підприємств, які не можуть відповідати за своїми зобов’язаннями;- введення зовнішніх економічних обмежень і т.і.Для забезпечення економічної безпеки України всі державні установи миттєво відреагували на зазначені загрози та внесли зміни до норм чинного законодавства з метою запобігання більш складних економічних процесів в діяльності підприємств.Значна кількість громадян України внаслідок проведення мобілізації та на добровольчих засадах були направлені на захист держави. Тому, більшість підприємств зазнали загрозу кадрової складової ЕБСГ. На жаль, всі інші складові ЕБСГ також знаходяться в зоні високого ризику. Вагомий внесок у визначення організаційних і методичних аспектів обліку, аналізу та аудиту економічної безпеки підприємства зробили провідні вітчизняні науковці, як Ареф’єва О.В., Пілецька С.Т., Бондаренко О.М., Вівчар О.І., Іванілов О.С., Колісніченко П.Т., Коптєва Г.М., Потапюк І.П., Сосновська І.М., ЯроваЮ.О. Однак, незважаючи на значний обсяг наукових досліджень, і досі залишаються дискусійними теоретичні положення і важливі питання обліку, 8 аналізу та аудиту економічної безпеки підприємства, що потребують вдосконалення. Недостатнє теоретичне обґрунтування та практичне вдосконалення обліку економічної безпеки, консервативне аналітичне забезпечення не дозволяють у повній мірі використовувати дані обліку для прийняття обґрунтованих управлінських рішень.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: к.е.н. Валерій Славінський
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62186
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Труш І.В._2023.pdfДипломна робота10.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.