Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62248
Title: Система моніторингу нижнього повітряного простору
Authors: Ткач, Олександр Володимирович
Keywords: дипломна робота
безпілотні літальні апарати
безпілотний авіаційний комплекс
авіація загального призначення
безпека польотів
авіаційна безпека
Issue Date: 31-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ткач О. В. Система моніторингу нижнього повітряного простору. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інформаційні управляючі системи та технології». - Київ, 2023. – 72 с.
Abstract: Серед важливих завдань, які вирішує цивільна авіація особливе місце займає забезпечення безпеки польотів. Треба зазначити, що з соціальної точки зору безпека польотів зачіпає перш за все право людини на безпеку. Запровадження в експлуатацію якісно нових дорогих повітряних суден великої пасажиромісткості значно загострило її як в економічному, так і в соціальному аспектах. Проблема безпеки польотів, незважаючи на стрімкий науково-технічний прогрес у галузі авіаційної техніки, набула в наш час виключної соціальної гостроти. Безпека полетів – це основна цінність надійних повітряних перевезень, а міжнародна співпраця урядів та галузевих груп з питань авіаційної безпеки поряд з взаємодією Міжнародної організації цивільної авіації допомогла зробити комерційні літаки найбезпечнішим способом повітряних перевезень. У більшості європейських країн існують моніторинг повітряного простору. Але на сьогодні практично немає суто українських аналітичних систем, тому існує необхідність розробки та впровадження такої системи. Система моніторингу нижнього повітряного простору – це майбутнє в авіаційній сфері. Згодом буде стільки БПЛА, дронів, джетпаків та інших літальних апаратів, що про машину всі почнуть забувати. Багато переваг, економія часу, швидкість доставки – це все найближче майбутнє.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Хoлявкіна Тетяна Вoлoдимирівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62248
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_122_Ткач О.В.pdfДипломна робота магістра1.66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.