Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62277
Title: Використання систем штучного інтелекту в аеронавігації
Authors: Тодорчук, Дженіфер Андріанівна
Keywords: дипломна робота
кваліфікаційна робота
обслуговування повітряного руху
штучний інтелект
машиннє навчання
безпека польотів
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тодорчук Д.А. Використання систем штучного інтелекту в аеронавігації. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 272 "Авіаційний транспорт". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 103с.
Abstract: Сучасні тенденції у сфері аеронавігації свідчать про активне впровадження систем штучного інтелекту (ШІ) для покращення безпеки, ефективності та автоматизації польотів. Очікується подальше вдосконалення систем автопілоту та автоматичних систем керування повітряним рухом. Використання алгоритмів машинного навчання дозволить забезпечити більш точні, швидкі та надійні рішення в умовах навантаження та різних сценаріїв в повітрі. Також прогнозується широке впровадження систем розпізнавання та управління об'єктами на повітряному просторі. ШІ зможе ефективно взаємодіяти зі змінними умовами навколишнього середовища, а також автоматично уникати конфліктів та несприятливих ситуацій. В цілому, розвиток систем штучного інтелекту в аеронавігації спрямований на забезпечення безпеки, оптимізації ефективності та автоматизації процесів, що обіцяє створення більш передових та конкурентоздатних рішень у цій стратегічно важливій галузі.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник кваліфікаційної роботи доцент кафедри аеронавігаційних систем Аргунов Геннадій Федорович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62277
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аеронавігаційних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_272_ОПР_Тодорчук Д.А.pdf2.54 MBAdobe PDFView/Open
Тодорчук Д.А..pdf410.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.