Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62293
Title: Трудові ресурси підприємства ОПР
Authors: Ожигова, Оксана Віталіївна
Keywords: дипломна робота
кваліфікаційна робота
авіадиспетчер
кадровий менеджмент
обслуговування повітряного руху
пропускна спроможність
людський фактор
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ожигова О.В. Трудові ресурси підприємства ОПР. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 272 "Авіаційний транспорт". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 96с.
Abstract: Досліджено питання системи організаційного управління обслуговуванням повітряного руху в цілому і планування людських ресурсів, зокрема. У дослідженні наведено чинні нормативи чисельності персоналу служби АНО в умовах довоєнного функціонування національного провайдера аеронавігаційного обслуговування та системного погляду на планування та управління персоналом органу управління повітряним рухом у контексті відновлення трафіку в Україні. Управління повітряним рухом у роботі розглядається як «система», що дає ґрунтовне розуміння як фундаментальних, так і специфічних аспектів організації роботи провайдера аеронавігаційного обслуговування з точки зору кадрового менеджменту, особливостей та перспектив управління людськими ресурсами (HRM) в контексті стратегії відновлення аеронавігаційної галузі. У цьому зв’язку важливим є питання імплементації змін – як з точки зору виживання підприємства у період відсутності/поступового поновлення трафіку у повітряному просторі України, так і з точки зору конкурентоспроможності провайдера, що здійснює управління повітряним рухом у повітряному просторі обсягом 776 000 квадратних кілометрів. Беззаперечно, що зміни в національному авіаційному законодавстві та реалізація унікального для Європи та світу кейсу відновлення трафіку у повітряному просторі країни та над відкритим морем, у межах, де відповідальність за обслуговування повітряного руху покладено на Україну міжнародними договорами та рішенням Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), вимагатиме від провайдера аеронавігаційного обслуговування змін в процесах, процедурах, методиках – у тому числі з точки зору кадрового менеджменту. Управління змінами, яке передбачає та виявляє зміни, вимірює конкурентоспроможність, планує розвиток визначає організаційну ефективність компанії. У площині прогнозування трендів та антикризового управління, що є на сьогодні основоположними принципами розвитку в авіаційній сфері, у дипломній роботі запропоновано системний погляд на планування та управління персоналом провайдера аеронавігаційного обслуговування.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник кваліфікаційної роботи к.п.н., проф. кафедри аеронавігаційних систем Луппо Олександр Євгенійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62293
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аеронавігаційних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_272_ОПР Ожигова О.В.pdf2.55 MBAdobe PDFView/Open
Ожигова О.В...pdf418.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.