Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62346
Title: Перспективи використання супутникових систем CNS/ATM після відкриття повітряного простору України
Authors: Тібєкін, О.С.
Keywords: дипломна робота
зв’язок, навігація
радіоканальна станція
автоматизоване залежне спостереження
організація повітряного простору
супутникова система
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тібєкін О.С. Перспективи використання супутникових систем CNS/ATM після відкриття повітряного простору України. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 172 "Телекомунікації та радіотехніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 60 с.
Abstract: Впровадження супутникових систем у систему CNS/ATM підвищує безпеку польотів, забезпечуючи точне визначення місцезнаходження та ефективне стеження за рухом літаків. Це сприяє ефективній взаємодії між повітряними суднами. Оптимізація маршрутів та планування польотів за допомогою супутникових систем приводить до скорочення часу в польоті, зменшення споживання пального і викидів CO2, що підвищує ефективність та продуктивність авіаційної системи. Супутникові системи стають ключовим елементом в авіаційних технологіях, встановлюючи нові стандарти ефективності та безпеки. Активне їх впровадження свідчить про готовність країни адаптуватися до сучасних тенденцій та підвищувати стандарти відповідно до міжнародних вимог. Використання таких систем також спрощує комунікацію та співпрацю з іншими країнами, особливо на трансконтинентальних маршрутах, що сприяє інтеграції України в європейський авіаційний простір.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник дипломної роботи: професор кафедри ТКРС, Голубничий О.Г.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62346
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри телекомунікаційних та радіоелектронних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_172_2023_диплом_Тібєкін О.С..pdfдипломна робота1.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.