Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62377
Title: Система супутникового зв’язку на сучасному літаку
Authors: Полтавець, Сергій Максимович
Keywords: дипломна робота
літак
авіоніка
навігація
технічне обслуговування
супутник
супутникова система
вимірювач
Issue Date: 12-Feb-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Полтавець С.М. Система супутникового зв’язку на сучасному літаку. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 84 с.
Abstract: Бурхливий розвиток засобів зв’язку останнім часом привів до корінної зміни як елементної бази, так і принципів передавання, приймання та обробки інформації. Особливо це стосується систем передавання даних. Нині розробляються дедалі нові й нові високоефективні телекомунікаційні системи різного призначення. Найбільш бурхливо розвивається галузь авіаційного електрозв’язку, яка охоплює системи зв’язку та передавання даних дуже високих частот (ДВЧ), супутникові канали зв’язку та інші системи. Особливе місце займають супутникові радіонавігаційні системи, які призначені для визначення місцеположення літального апарата або морського судна в межах зони дії штучного супутника землі (ШСЗ). Супутникові системи зв’язку, охоплюють своїми послугами дистанційне зондування Землі, комерційну та військову сфери. Забезпечують важливі глобальні можливості підключення та спостереження, підтримку мобільного зв’язку у вигляді доступу до Інтернету і телеметрії в режимі реального часу з літаків та кораблів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Краснов Володимир Миколайович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62377
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_173_Полтавець С.М. (1).pdf2.61 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.