Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62378
Title: Ультразвуковий витратомір паливної системи літака
Authors: Монастирний, Андрій Володимирович
Keywords: дипломна робота
літак
авіоніка
витратомір
паливна система
паливо
Issue Date: 12-Feb-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Монастирний А.В. Ультразвуковий витратомір паливної системи літака. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 112 с.
Abstract: На практиці більшість витрат, пов'язаних з експлуатацією повітряних суден, складають витрати на паливо. У зв'язку з цим інформація про режими споживання палива, обсяги заправок і поточні запаси палива є безцінною і використовується для складання статистичної та оперативної звітності, визначення собівартості транспортних та інших видів робіт, а також для впровадження режимів економії споживаних нафтопродуктів. Прилад, призначений для вимірювання миттєвої або середньої витрати рідини або газу за одиницю часу, називається витратоміром. В авіації витратоміри використовуються для вимірювання витрати палива в авіаційних двигунах і потоку повітря в двигунах і герметичних кабінах. Витрата палива повинна вимірюватися з високою точністю. Потужність поршневих і турбогвинтових двигунів і тяга турбореактивних двигунів пропорційна витраті палива за одиницю часу. Для підтримки заданої швидкості польоту відхилення тяги двигуна не повинно перевищувати ± 2 %, тому похибка вимірювання миттєвої витрати палива також не повинна перевищувати ± 2 %. Майже аналогічні вимоги пред'являються і до точності вимірювання сумарної витрати палива.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Лужбін Віктор Миколайович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62378
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_173_Монастирний А.В..pdf2.57 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.