Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62379
Title: Ультразвукова система вібро діагностики авіаційної техніки
Authors: Монастирна, Наталія Миколаївна
Keywords: дипломна робота
літак
авіоніка
навігація
автопілот
розробка принципової схеми
вібрація
Issue Date: 12-Feb-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Монастирна Н.М. Ультразвукова система вібро діагностики авіаційної техніки. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 108 с.
Abstract: За останні кілька десятиліть вібродіагностика стала основою контролю і прогнозування стану обертового обладнання. Фізичною причиною бурхливого розвитку вібродіагностики є величезний обсяг діагностичної інформації, що міститься у вібросилах і вібраціях машин, які працюють як у номінальних, так і в особливих режимах. Технічне забезпечення вібродіагностики здійснюється високоточними вібровимірювальними приладами та апаратурою цифрового оброблення сигналів, можливості яких постійно вдосконалюються, а вартість знижується. Сьогодні діагностична інформація про стан обладнання, що обертається, витягується не тільки з вібрації, а й з інших технологічних параметрів, включно з оперативними і вторинними процесами, що відбуваються в машині. Природно, що розвиток систем діагностики спрямований на розширення одержуваної інформації, причому не тільки завдяки ускладненню методів аналізу сигналів, а й завдяки розширенню спектра контрольованих процесів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Лужбін Віктор Миколайович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62379
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_173_Монастирна Н.М..pdf1.83 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.