Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62394
Title: Фінансове забезпечення інвестиційної діяльності аеропортів та шляхи його удосконалення
Authors: Здорикова, Катерина Олександрівна
Keywords: фінансове забезпечення
інноваційна діяльність
управління
ареопорт
облік
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Здорикова К.О. Фінансове забезпечення інвестиційної діяльності аеропортів та шляхи його удосконалення– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістр спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 108 с.
Abstract: Фінансово-інвестиційна діяльність підприємства відіграє надзвичайно важливу роль у відтворювальних процесах. Законом України «Про інвестиційну діяльність» її визначено як сукупність практичних дій громадян, юридичних осіб і держави щодо реалізації інвестицій. У фінансово-економічній літературі зустрічаються також інші трактування, коли невід’ємними ознаками інвестиційної діяльності зазначається: здійснення інвестицій з метою отримання доходу або прибутку, розміщення коштів та інших активів на власний ризик інвестора, отримання економічного або соціального ефектів від процесу інвестування тощо. На стан активності інвестиційної діяльності впливають багато факторів, основними з яких є інвестиційна привабливість країни в цілому, суб’єкта господарювання, виду економічної діяльності тощо. Протягом всього періоду існування України як незалежної держави інвестиційний клімат був не дуже привабливий через такі фактори: відсутність політичної та фінансової стабільності, недосконалість та невизначеність положень інвестиційного законодавства; нестійкість економічної ситуації, значні коливання курсу національної валюти, високий рівень інфляції, слабкий захист прав інвесторів, нерозвинутість інфраструктури інвестиційних інститутів тощо. У сучасний період Україна виборює свою незалежність у війні з рф, маємо гибель захисників Вітчизни і мирного населення, руйнування житлових і нежитлових будівель, виробничих потужностей підприємств, рухомого складу та інфраструктури транспорту тощо. Тому вжиття категорії «інвестиційна привабливість» щодо нашої країни знову буде доречним після нашої Перемоги і післявоєнного відновлення економіки.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: - к.е.н. Вікторія Козлова
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62394
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Здорикова К.О_2023.pdfДипломна робота1.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.