Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62395
Title: Фінансовий механізм управління холдинговими компаніями та шляхи його удосконалення
Authors: Радчук (Карпач), Анна Василівна
Keywords: фінансові інвестиції
механізми
підприємство
ефективність
функціонування
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Радчук (Карпач) А.В. Фінансовий механізм управління холдинговими компаніями та шляхи його удосконалення– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 115 с.
Abstract: Підприємства української металургійної промисловості мають міцні зовнішньоекономічні конкурентні позиції в умовах активного протікання процесів глобалізації та включення України в світовий економічний простір. Проте вони потребують оновлення та стабілізації фінансово-технологічної бази, особливо в умовах воєнного стану і військових дій, коли значна частина металургійних підприємств постраждала від обстрілів або втратила активи на тимчасово окупованих територіях. Відновлення економічного потенціалу металургійного сектору у післявоєнний період має спиратися на переваги вертикальної інтеграції підприємств, яка надає можливість скоротити операційні витрати та збільшити фінансові результати. В рамках вертикальних холдингів має місце економія трансакційних витрат, збільшення доданої вартості за рахунок трансфертного ціноутворення, зменшення податкового навантаження, передусім за рахунок непрямих податків. Україна вже має досвід функціонування вертикально інтегрованих промислово-фінансових структур, які стали необхідним етапом у становленні вітчизняної індустрії у процесі приватизацією підприємств-гігантів, які були флагманом радянського народного господарства.Новий етап у розвитку металургійних холдингів має супроводжуватися формуванням відповідної законодавчої бази, за допомогою якої держава могла би регулювати велику промисловість, формувати конкурентне середовище і використовувати переваги вертикальної інтеграції на основі інноваційної модернізації активів промислових гігантів.Враховуючи складність організаційної структури холдингів та процесів їх взаємодій з банківськими установами, вчені пропонують розраховувати інтегральний показник рівня фінансового управління дочірніми підприємствами для вчасної реакції на погіршення фінансового стану окремих із них, і, як наслідок, холдингової структури загалом. Високо оцінюючи науковий доробок зазначених авторів, слід констатувати, що проблема розвитку розрахунково-касових і платіжних операцій є актуальною з огляду на їх цифрову еволюцію та специфіку діяльності окремих холдингів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: - к.е.н. , доцент Юлія Владика
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62395
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карпач А.В. _2023.pdfДипломна робота2.62 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.