Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62428
Title: Фінансовий аналіз діяльності підприємства та шляхи підвищення її ефективності
Authors: Макоцький, Максим Олександрович
Keywords: фінансовий аналіз
шляхи підвищення
діяльність
підприємство
шляхи
дипломна робота
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Макоцький М.О. Фінансовий аналіз діяльності підприємства та шляхи підвищення її ефективності– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – 96 с.
Abstract: Фінансовий аналіз у контексті переходу економіки України до ринкових відносин та розширення прав підприємств у фінансово-економічній діяльності відіграє ключову роль у забезпеченні ефективного управління ними та допомагає вирішувати ряд важливих завдань. Основні аспекти, на які слід звертати увагу в контексті фінансового аналізу: важливо вивчати фінансові звіти для отримання інформації про активи та пасиви, зобов’язання, власний капітал, оборотні та необоротні активи. Аналіз платіжної здатності та ліквідності дозволяє визначити, наскільки підприємство може виконувати свої фінансові зобов'язання у встановлені терміни. Аналіз структури капіталу, забезпечення та інших показників допомагає визначити міру фінансової стабільності підприємства.На основі аналізу розробляються стратегії та рекомендації для зміцнення фінансової позиції підприємства. Якщо підприємство перебуває в кризовому стані, фінансовий аналіз допомагає виявити причини та розробити стратегії виходу з кризи.Під економічною стратегією розуміємо генеральну перспективну програму раціонального використання наявних і запозичених ресурсів, направлену на забезпечення зростання портфеля продажів, стабільного економічного прибутку, збереження ліквідності і зростання ринкової вартості торговельного підприємства при прийнятному рівні ризику. Ефективна і чітко визначена економічна стратегія робить підприємство сильним і стійким у фінансовому відношенні конкурентом на ринку товарів і послуг. Економічна стратегія включає діяльність підприємства на довгострокову перспективу для досягнення всеохоплюючих цільових установок, поставлених в загальних або маркетингових планах.Економічна політика витікає з економічної стратегії і являє структуру принципів і правил, завдяки яким ухвалюються рішення середньострокового характеру. Якщо економічна політика є результатом реалізації в основному внутрішніх цілей фінансового характеру, то економічна стратегія відображає цілі зорієнтовані на ринок, або зовнішні цілі підприємства.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: - к. е. н., доцент Вікторія Козлова
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62428
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Камоцький М.О._2024.pdfДипломна робота890.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.