Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62435
Title: Конспект лекцій з дисципліни «Правові основи організації та забезпечення цивільної безпеки»
Authors: Вальченко, Олександр Іванович
Keywords: цивільна безпека
правові основи
небезпека
ризик
війна
цивільний захист
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Конспект лекцій з дисципліни «Правові основи організації та забезпечення цивільної безпеки» // О.І. Вальченко. Київ, НАУ, 2023. - 216 с.
Abstract: Сучасний світ зазнає масштабних трансформацій. Вони охоплюють практично всі сфери суспільних відносин. Останнім часом суттєво посилився вплив чинників зміни клімату, набули поширення нові небезпечні хвороби, зросло антропогенне навантаження на навколишнє середовище, спостерігається швидке розгортання Четвертої промислової революції та активна дематеріалізація виробництва. Глобальне безпекове середовище характеризується високим рівнем турбулентності та непередбачуваності, руйнується міжнародна система стратегічної стабільності, загострюється конкуренція між державами, виникають нові конфлікти, урегулювати які стає все складніше.Ефективною відповіддю на сучасні виклики може стати зміцнення цивільної безпеки. Формування та реалізація державної політики відповідного спрямування дають змогу ефективно реагувати на загрози будь-якого походження та характеру, у т. ч. гібридного, адаптуватися до різких і непередбачуваних змін безпекового середовища, підтримувати стале функціонування держави до, під час та після кризи і швидко відновлюватися до оптимального за визначених умов рівня рівноваги.
Description: Конспект лекцій розглянутий та схвалений: на засіданні кафедри цивільної та промислової безпеки (Протокол No 1 від «28» серпня 2023 р. ) та науково-методично-редакційною радою факультету екологічної безпеки, інженерії та технологій (Протокол No 3 від «27» жовтня 2023 р)
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62435
Appears in Collections:Навчальні видання кафедри цивільної та промислової безпеки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПОЗЦБ_263_КЛ.pdf2.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.