Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62449
Title: Цифровий сенсор визначення вологості середовища
Authors: Мисник, Віталій Анатолійович
Keywords: вологість
сенсор
калібрування
нейронні мережі
багатовимірна інтерполяція
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мисник В.А. Цифровий сенсор визначення вологості середовища. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 153 "Мікро- та наносистемна техніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 189 с.
Abstract: Вимірювання вологості є більш складним, ніж вимірювання більшості інших властивостей, таких як тиск, температура та витрата. Однією з причин є те, що воно охоплює надзвичайно широкий діапазон вимірювань, який може починатися від 1 частини на мільярд або менше (точка замерзання -112℃) до насиченої пари при 100℃, це охоплює динамічний діапазон близько 109. Інша причина полягає в тому, що вимірювання доводиться проводити в атмосфері, яка дуже сильно змінюється. Тобто, в широкому діапазоні температур і в присутності всіляких забруднень, твердих частинок і/або хімічної природи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: професор, д.ф.-м.н., Азнакаєв Емір Ганєєвич.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62449
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2022_153М_Мисник ВА.pdfкваліфікаційна робота4.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.