Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62456
Title: Вимірювач ємності з підсиленим захистом
Authors: Горбаченко, Кирил Юрійович
Keywords: вимірювач ємності
конденсатор
електроніка
електротехніка
методи вимірювання
точність вимірювання
надійність вимірювача
фізичні властивості конденсаторів
електричні параметри конденсаторів
мостові схеми
резонансні методи
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Горбаченко К.Ю. Вимірювач ємності з підсиленим захистом. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 153 "Мікро- та наносистемна техніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 50 с.
Abstract: Вимірювач ємності з підсиленим захистом один з найбільш необхідних приладів для будь-якого радіоінженера, особливо для тих хто займається ремонтом різного роду радіотехніки. Недорогі вимірювачі мають низку недоліків, один з них, Відсутній або недостатній захист від підключення Відсутній або недостатній захист від підключення зарядженого конденсатора до входу обладнання. Отже було вирішено спроектувати прилад, який був би в тій самій ціновій категорії, та міг вирішити основні проблеми недорогих вимірювачів ємності. Основні можливості описуваного приладу: вимір ємності ЕРС конденсаторів без випаювання їх зі схеми, малий струм в робочому режимі і перехід в сплячий режим, досконалий захист від підключення зарядженого конденсатора. Проектуємий прилад розроблюється з метою встановлення принципового конструктивного рішення, що дасть загальне уявлення про конструкцію пристрою, яка буде задовольняти усім вимогам. Необхідно прийняти конструктивні рішення стосовно вибору елементної бази, зовнішньої, внутрішньої компоновок, провести розрахунки оригінальних вузлів для підтвердження, виконання системи являє собою ряд основних креслень, які забезпечують вичерпне уявлення про влаштування та функціонування пристрою.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: к.т.н., доцент Морозова Ірина Володимирівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62456
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_153_ГорбаченкоКЮ.pdfкваліфікаційна робота1.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.