Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62460
Title: Бездротовий пульт ручного управління для фрезерного станка з числовим програмним керуванням
Authors: Лисецький, Анатолій Анатолійович
Keywords: бездротовий пульт
мікроконтролер
датчик
модуль
arduino
arduino nano
bluetooth
числове програмне керування
atmega328p
lcd 2004
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Лисецький А.А. Бездротовий пульт ручного управління для фрезерного станка з числовим програмним керуванням. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 80 с.
Abstract: Швидкість виробництва залежить не тільки від рівня автоматизації, класу верстату, а й від процесів які паралельно виконує людина: підготовка до роботи, обслуговування, калібрування, заміна заготовок. Тобто ті процеси які дуже важко автоматизувати, або автоматизація являється неможливою. В такому випадку повинні використовуватися пристрої, які зможуть полегшити працю людини при роботі зі станками з ЧПК. Одним із таких пристроїв являються бездротові пульти ручного управління, які допомагають оператору швидше взаємодіяти зі станком з ЧПК, проводити налагоджувальні роботи з максимально можливим візуальним контактом, без жорсткої прив’язки до робочого місця. На ринку існує багато подібних систем, але всі вони наділені певними недоліками, які можуть навпаки тільки сповільнити роботу в певних процесах. Саме тому на ринку потрібен пристрій, який буде позбавлений недоліків, і спростить використання і роботу з фрезерними станками з числовим програмним керуванням.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: доцент, к.т.н. Морозова Iрина Володимирiвна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62460
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2022_171М_ЛИСЕЦЬКИЙ АА.pdfкваліфікаційна робота3.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.