Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62461
Title: Апаратно-програмний модуль поточного шифрування інформації
Authors: Ковальчук, Арсен Віталійович
Keywords: матриці галуа
узагальнені матриці галуа
незвідні поліноми
захист інформації
криптографія
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковальчук А.В. Апаратно-програмний модуль поточного шифрування інформації. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 106 с.
Abstract: Метою даної роботи є створення апаратно програмної реалізації потокового байт орієнтованого алгоритму шифрування інформації на основі узагальнених матриць Галуа. Практична значимість даної роботи полягає у забезпеченні захисту каналів зв’язку. Процес перетворення звичайного і зрозумілого тексту в нерозбірливий і навпаки називається кодуванням, а наука яка цим займається - криптографією. За допомогою цієї галузі дані зберігаються та передаються у спеціальній формі, щоб їх могли зрозуміти та обробки лише довірені персони. Важливість криптографії полягає в тому, що вона захищає дані від злому та зміни, одночасно роблячи їх корисними для автентифікації користувачів. Пилип Циммерман визначає криптографію як "науку про використання математики для шифрування та дешифрування даних". Брюс Шнайер говорить: "Криптографія - це мистецтво і наука про збереження повідомлень у безпеці".
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: доцент, к.т.н. Сініцин Рустем Борисович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62461
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2022_171М_Ковальчук_АВ.pdfкваліфікаційна робота2.84 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.