Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62467
Title: Експортний потенціал України та його реалізація у торговельно-економічних відносинах з країнами ЄС
Authors: Нагорна, Іванна
Keywords: дипломна робота
кваліфікаційна робота
експорт
потенціал
країни ЄС
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Нагорна І. Експортний потенціал України та його реалізація у торговельно-економічних відносинах з країнами ЄС.- Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 106 с.
Abstract: Роль експорту у економічному розвитку країн є однією з визначальних. Так, збільшення обсягів експорту є способом розширення ринків збуту продукції країни-виробника за рахунок світового попиту. Значна ринкова база уможливлює виробництво в масштабах, які дозволяють максимально використовувати внутрішні ресурси, в тому числі трудові, тобто відбувається зростання зайнятості. В свою чергу, експортний дохід забезпечує зростання ВВП, укріплення платіжного балансу та валютні надходження країни. Крім того, географічна диверсифікація збуту на міжнародному ринку знижує вразливість країни до зовнішніх економічних шоків і нівелює залежність від одного ринку або від внутрішнього спаду ділової активності.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: д.е.н., проф.КОЧЕТКОВ Володимир
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62467
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри бізнес-аналітики та цифрової економіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2023_051_Нагорна.pdfКваліфікаційна робота1.06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.