Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62552
Title: Система управління 3D принтером
Authors: Тарасенко, Артур Павлович
Keywords: мікроконтролер
електроніка
Arduino
EEPROM
Arduino Mega
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тарасенко А.П. Система управління 3D принтером. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 69 с.
Abstract: Ще не так давно ідея про те, що на домашньому принтері можна надрукувати будь-що, була чимось із розряду наукової фантастики. Однак сьогодні фантастична мрія починає перетворюватися на споживчу реальність: 3D-принтери вийшли на масовий ринок і сьогодні практично кожен може придбати таку "домашню міні-фабрику". 3D-принтери були винайдені задовго до появи інтернету. Ось невеличкий екскурс в історію. Все почалося в 1981 році, коли доктор Хідео Кодама з Наґойського індустріального дослідницького інституту, що знаходиться в Японії, винайшов систему швидкого прототипування за допомогою фотополімерів. Він створював моделі шляхом нанесення шарів. Лише через три роки, у 1984 році, відбувся справжній прорив у цій галузі. Американський дослідник та засновник компанії 3D Sуstеms Чарльз Халл винайшов стереолітографічний апарат (або SLА, що англійською розшифровується як Stеrеоlіthоgrаphy Аppаrаtus), який дозволив друкувати 3D-об'єкти з попередньо розроблених на комп'ютері моделей Матеріал являє собою рідкий акриловий полімер, який миттєво застигає і приймає необхідну форму при опроміненні ультрафіолетовим лазером. Таким чином з полімерного розчину нашаровується необхідна модель.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: к.т.н. доцент Морозова Ірина Володимирівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62552
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_171-2_Тарасенко АП.pdfкваліфікаційна робота2.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.